Volledig scherm
© Wouter Borre

Parkeerproblemen Widerode Wierden bijna opgelost

WIERDEN - Er komen extra parkeerplaatsen aan de Marjoleinlaan, om chaos bij de Widerode in de kiem te smoren.

De onveilige parkeersituatie bij school de Widerode lijkt op korte termijn ten einde. Met dank aan Platform Progressief Wierden, Nieuw Enter Wierden en het CDA komt er extra parkeerruimte aan de Marjoleinlaan. Ruimte waar onder meer ouders van schoolgaande kinderen van kunnen profiteren.

18.000 euro
Waarschijnlijk gaat het om elf parkeerplaatsen, al langere tijd een vurige wens van de basisschool, buurtbewoners en sportverenigingen die gebruikmaken van sportzaal ’t Noordbroek. Sinds 2011 zijn al verschillende verzoeken bij de gemeente Wierden op tafel beland. Maar door de krappe portemonnee van de gemeente is de wens telkens uitgesteld. Nu ligt er een begroting voor 2017 die nog een beetje financiële ruimte biedt. 18.000 euro om precies te zijn.

Fietsen stimuleren
Tijdens de begrotingsraad van dinsdag bracht Roselien Slagers de toevoeging in, om een deel van dit bedrag aan de nieuwe parkeerplekken te spenderen. „Ik vind het een lastig vraagstuk”, zei verantwoordelijk wethouder Nico Lansink Rotgerink. „De visie van Veilig Verkeer Nederland is dat we kinderen en ouders moeten stimuleren op de fiets naar school te komen. Dat doen we met deze aanpak niet echt.” De initiatiefnemers noemden die visie ‘niet van deze tijd’. Vandaar dat een meerderheid uiteindelijk voor de toevoeging stemde.

Almelo e.o.