Volledig scherm
© Eric Brinkhorst

Platform Progressief Wierden wil onderzoek naar windmolens Elsmoat

WIERDEN/ENTER - Als het aan Platform Progressief Wierden (PPW) ligt, komt er een onderzoek naar mogelijkheden voor windmolens op de Elsmoat in Enter.

Dat zei PPW-fractielid Roselien Slagers dinsdagmiddag in haar betoog tijdens de behandeling van het meerjarenbeleid. Ze verwees daarbij naar de discussie die onlangs uitgebreid in de gemeente Hellendoorn is gevoerd. Daar lag een plan klaar voor drie enorme windturbines langs de Wierdense gemeentegrens, op het nieuwe bedrijventerrein 't Lochter 3. College en raad schoten die ideeën enkele weken geleden vooralsnog af. "De discussie gaat al gauw niet meer over het milieu, maar over de uitstraling van het landschap. Maar gaat het daar ook om? Voor een partij als PPW is duurzaamheid erg belangrijk", zei Slagers.

Optie
Vervolgens riep Slagers het Wierdense college op om de optie ook eens onder de loep te leggen. "Is er niet bijvoorbeeld een hoekje in de Elsmoat beschikbaar voor windmolens? Zoals langs de snelweg bij Deventer ook het geval is."

Of zo'n onderzoek er daadwerkelijk komt, is nog niet bekend. Voor de komende jaren is de gemeentelijke portemonnee krap. De bespreking van de nota meerjarenbeleid biedt raadsleden vooral de mogelijkheid om met wensen te komen.

Almelo e.o.