Volledig scherm
© Lars Smook

Plots onbetaalbaar: medicijnen voor Pascal (16) uit Wierden

WIERDEN - Janine Rutgers uit Wierden luidt de noodklok voor haar zoon Pascal (16). Ze kan zijn medicijnen niet meer betalen sinds de pillen officieel zijn geregistreerd en de prijs omhoog is geschoten. De ruim 200 euro die ze ervoor moet neertellen, heeft ze niet.

Woensdag debatteert de Tweede Kamer over onbetaalbare medicijnen. De nadruk ligt op de prijsstijging van een middel tegen ADD.

Speelruimte
Sinds het officieel is geregistreerd, ging de prijs de lucht in en mogen apotheken goedkopere varianten niet meer leveren. De Kamer wil van minister Edith Schippers van Volksgezondheid weten of apotheken meer speelruimte kunnen krijgen waardoor de prijs kan dalen.

Functioneren
Pascal Rutgers heeft ADD (Attention Deficit Disorder). Hij heeft het medicijn Amfexa nodig om normaal te functioneren. Het is een alternatief voor Ritalin, dat een andere werking heeft. Sommige jongeren zoals Pascal reageren slecht op Ritalin. Nu zijn moeder Janine fors moet bijbetalen, zijn de pillen op rantsoen. “Pascal heeft nog voor een dag over vier. Hoe het daarna verder moet weet ik niet. Ik kan niet zomaar tweehonderd euro betalen”, zegt ze.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Reggestreek