Volledig scherm
© Christian van der Meij

Prenten en houtsnedes bij Galerie Tolg’Art in Wierden

WIERDEN - Galerie Tolg’Art in Wierden toont tijdens de herfstexpositie grafische prenten en houtsnedes.

Elke zes weken is er in Tolg’Art een nieuwe expositie te zien. En aangezien het nu de maand van de grafiek is, kozen galerie-eigenaren Johannes en Jannie Dollen voor de grafische werken van drie kunstenaressen uit het Noorden van het land.

Antje Veldstra, Baukje de Loos en Marjolein Terwindt-Wetterauw hebben alle drie een geheel eigen stijl. Er zijn grafische prenten en houtsnedes te zien met bijna poetische namen als ‘De eenvoud van het geluksgevoel’ of gewoon ‘Kommetje en pannetje’. De precisie in de kleurrijke werken van Veldstra is een genot voor het oog, terwijl De Loos eruit springt met zwart-witte etsen die de logistiek van het dagelijks leven laat zien.

Streek
„Het meeste werk dat hier hangt, komt uit het noorden van het land. We hebben veel affiniteit met die streek en er komt heel veel goede kunst vandaan”, aldus Johannes Dollen.

De verschillen in de werken in een expositie zijn belangrijk voor Dollen. „Wij willen variatie bieden. De mensen moeten wat te kiezen hebben. De kunstenaars die we laten zien, moeten geen concurrenten van elkaar zijn.”

Johannes Dollen is samen met zijn vrouw Jannie elf jaar eigenaar van galerie Tolg’Art, aan de Tolgaarde in Wierden. „We willen vooral variatie bieden.”

De expositie is te zien tot en met 19 november.

Almelo e.o.