Volledig scherm
© Marcel ter Bals

Regenboogschool wint eerste Lageveldloop Wierden

WIERDEN - Het recreatieterrein Het Lageveld was zaterdagmiddag het domein van een kleine 200 hardlopers. Hen stond een parcours te wachten van mul zand, gras, hellingen, heide en smalle bospaadjes. Nieuw deze keer was de scholencrossrun. Een cross van 1.200 meter waar kinderen van groep 5 tot en met 8 van basisscholen uit de regio streden om de felbegeerde wisselbokaal.

„Al vanaf 2010 organiseren we de Lageveldloop, vier keer in het hardloopseizoen. Dan is het de kunst om elke keer voldoende deelnemers te trekken,” vertelt Tamara Buijse namens de organisatie Atletiek Vereniging Twenterand. „We liepen al langer rond met het idee om de jeugd erbij te betrekken. En dit jaar hebben we daar werk van gemaakt en alle basisscholen in de regio uitgenodigd.”

Crossrun
Zeven basisscholen uit onder meer Vriezenveen, Wierden, Hoge Hexel en Almelo, meldden zich aan. De 1.200 meter scholencrossrun werd uiteindelijk gewonnen door Silvan, Frank, Rick en Douwe van de Regenboogschool uit Vriezenveen. De volgende Lageveldlopen zijn 14 januari en 18 maart 2017.

Volledig scherm
Volledig scherm
Een spannende start op het Lageveld in Wierden © Marcel ter Bals

Almelo e.o.