René en Gerdie Schrooten kunnen er niet over uit dat hun huis in de toekomst aan de linkerzijde en achterkant is ingesloten door rijen van zonnepanelen.
Volledig scherm
PREMIUM
René en Gerdie Schrooten kunnen er niet over uit dat hun huis in de toekomst aan de linkerzijde en achterkant is ingesloten door rijen van zonnepanelen. © Lenneke Lingmont

René en Gerdie zitten straks gevangen tussen de zonnepanelen: ‘Park komt op 10 meter van voordeur’

WIERDEN - Ze slapen slecht. Zijn er elke dag mee bezig. Sinds er een plan is voor een zonnepark naast de woning van René (56) en Gerdie Schrooten (54), voelen ze zich lamgeslagen. Hun weidse, groene uitzicht maakt plaats voor een oceaan van glanzend metaal. En dat op 10 meter van hun huis.

 1. Maxime (22) die hoogzwanger door winkelvloer zakte in Almelo eist schadevergoeding: ‘Nog steeds onder doktersbehandeling’
  PREMIUM

  Maxime (22) die hoogzwan­ger door winkel­vloer zakte in Almelo eist schadever­goe­ding: ‘Nog steeds onder doktersbe­han­de­ling’

  Met de baby gaat het inmiddels goed. Maar moeder Maxime (22) heeft nog altijd veel last van het ongeval dat haar overkwam. Hoogzwanger zakte ze door een winkelvloer in Almelo, waarbij ze in een volgelopen kelder terecht kwam. De jonge moeder heeft de eigenaar van het winkelpand - woningcorporatie Sint Joseph - aansprakelijk gesteld en wil een schadevergoeding. „Daar heeft ze het volste recht toe.”
  Almelo
 2. Mevy (18) wint de Miss Teen of Overijssel-verkiezing: 'Het is geen ordinaire vleeskeuring’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Mevy (18) wint de Miss Teen of Overijssel-verkiezing: 'Het is geen ordinaire vleeskeu­ring’

  Mevy Lumamuly werd afgelopen zondag uitgeroepen tot Miss Teen of Overijssel. De Hellendoornse versloeg in de finale in Hardenberg 19 andere meiden uit de provincie. Maar is zo’n missverkiezing voor meiden tot en met 18 jaar nog wel van deze tijd? Mevy vindt van wel. „Veel mensen denken dat het een vleeskeuring is, maar er komt zoveel meer bij kijken dan alleen het uiterlijk.”
  Hellendoorn
 3. Volleybal: Apollo 8 boekt moeizame overwinning op Sudosa-Desto, mannen van Set-Up’65 kronen zich tot kampioen
  PREMIUM
  update

  Volleybal: Apollo 8 boekt moeizame overwin­ning op Sudosa-Desto, mannen van Set-Up’65 kronen zich tot kampioen

  Het koste de nodige moeite, maar na vijf sets had Apollo 8 de winst binnen tegen Sudosa-Desto. Daarmee verkleinde het de achterstand op koploper Utrecht tot twee punten. In de lagere competities kroonden de mannen van Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 zich tot kampioen, terwijl de vrouwen van Gemini opnieuw een belangrijke stap richting handhaving zetten.
  Rijssen