Op de locatie waar volgende week de voorstelling is, wordt al weken gerepeteerd voor de voorstelling in kader van de dropping  75 jaar geleden. “Dit is het originele veld van de dropping, dus we zitten zo dicht mogelijk bij de kern. En het is handig dat de spelers nu zien welke kant ze moeten opkijken of wijzen straks.”
Volledig scherm
PREMIUM
Op de locatie waar volgende week de voorstelling is, wordt al weken gerepeteerd voor de voorstelling in kader van de dropping 75 jaar geleden. “Dit is het originele veld van de dropping, dus we zitten zo dicht mogelijk bij de kern. En het is handig dat de spelers nu zien welke kant ze moeten opkijken of wijzen straks.” © Lenneke Lingmont

Repetitie Wapendropping in Hoge Hexel: ‘Dit gaat de goede kant op, mensen!’

HOGE HEXEL - Nog een week en dan gaat de openluchtvoorstelling over de wapendropping van de geallieerden in Hoge Hexel  in première. De groep van zestien spelers repeteert tweemaal per week op de voorstellingslocatie. Zijn ze er klaar voor?   

In het weiland aan de Loomsweg in Hoge Hexel is het woensdagavond rustig. Op een groepje kamperende jongeren en een boer die zijn land bewerkt na, is het stil. Een van de toneelspelers parkeert zijn vrachtwagen met trailer in het veld. De jongeren kijken niet op of om. Het weiland zal de komende weken de setting vormen van de repetities voor de openluchtvoorstelling van 13 september over de wapen-en parachutistendropping van de geallieerden om de strijd van het verzet tegen de Duitsers te steunen. Een voor Hoge Hexel belangrijke gebeurtenis in de Tweede Wereldoorlog. Er vliegt tijdens de voorstelling zelfs een oorlogsvliegtuig over het terrein. 

Reggestreek