Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Rondjes lopen 'voor meester John' in Wierden

WIERDEN - De Sjaloomschool haalde vrijdagochtend met een sponsorloop geld op voor Stichting KiKa. Bijzonder, vlak na de dood van een geliefde leraar door diezelfde nare ziekte.

Ruim 170 rennende kinderen, veel juichende ouders en een bijzonder hoge opbrengst van ruim 5.668 euro. Volgens Saskia van der Stouw, directeur van de Sjaloomschool, is het een geslaagde dag. "De sfeer, de emotie, het was gewoon geweldig."

Slijmvlieskanker
In maart overleed docent John de Jong op 49-jarige leeftijd aan slijmvlieskanker. „Hij was het gezicht van de Sjaloomschool, iedereen kende hem”, vertelt Van der Stouw. De Wierdense basisschool houdt ieder jaar een speciale schoolfeestdag. "Deze staat meestal in het teken van sport en cultuur. Voor het eerst sinds lange tijd gaat de opbrengst van deze dag naar het goede doel.”

Bewust maken
Met de sponsorloop wil de school leerlingen er van bewust maken dat iedereen iets ergs kan krijgen, maar dat ze daar ook positief mee om kunnen gaan. „We wilden dat heel graag in de school houden, net als de condoleance destijds. De familie heeft daarmee ingestemd en is vandaag ook aanwezig. Dat is geweldig, we doen het ook voor hun.”

De aanwezige familieleden van John de Jong zijn echtgenote Ria (49), dochter Babet (13), zus Kristel (39) en moeder Johanna (75). Het viertal zet de stempels na elk gelopen rondje. Bij elke stempel verschijnt er een glimlach op hun gezicht. „Het is een prachtige dag. Het warme gevoel dat de school vandaag geeft, heeft die ons altijd gegeven”, zegt moeder Johanna. Ria vult aan: „Zo had John het ook georganiseerd. Dit is precies wat hij gewild had.”

Volledig scherm
De kinderen van de Sjaloomschool halen geld op voor KiKa met de sponsorloop © Lenneke Lingmont
Volledig scherm
© Lenneke Lingmont
Volledig scherm
© Lenneke Lingmont
Volledig scherm
De kinderen van de Sjaloomschool halen geld op voor KiKa tijdens de sponsorloop © Lenneke Lingmont
Volledig scherm
© Lenneke Lingmont
Volledig scherm
Directeur Saskia van der Stouw toont het opgehaalde bedrag: ruim 5.668 euro © Jarnik Busscher
Volledig scherm
© Lenneke Lingmont
Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Almelo e.o.