Volledig scherm
Het Wierdense PPW-raadslid Sander Salakory (uiterst links) heeft besloten zijn raadszetel op te geven. © PPW

Sander Salakory (36) stapt uit raad Wierden

WIERDEN - PPW-raadslid Sander Salakory (36) verlaat na bijna een jaar de gemeenteraad van Wierden. Dat meldt zijn partij donderdagmorgen op Facebook.

De Wierdenaar stond bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 op een onverkiesbare plaats (6 ) op de lijst van het Platform Progressief Wierden, maar werd tot zijn grote verrassing met voorkeursstemmen in de raad gekozen. Hij besloot destijds zijn kiezers niet teleur te stellen en nam plaats in de raad, waar hij met voormalig wethouder Rosalien Slagers de PPW-fractie vormde. 

Te druk

In een korte verklaring geeft Salakory aan dat een gezin met twee jonge kinderen en een drukke baan als docent biologie op de openbare scholengemeenschap Erarsmus in Almelo voor hem niet goed te combineren zijn met het drukke raadswerk. Hij wil meer tijd vrij maken voor zijn gezin en daardoor zou het raadswerk automatisch meer op de achtergrond komen. En dat beschouwt Salakory als ongewenste situatie. „Ik heb het geprobeerd, maar wil mezelf niet voorbij lopen. Het zit gewoon niet in mijn karakter om dingen half te doen. Daar is het raadslidmaatschap een te grote verantwoordelijkheid voor. Daarom heb ik besloten mijn raadszetel op te geven. Ik heb een leuke en vooral leerzame tijd gehad in de raad en genoten van het contact met de Wierdenaren”, zegt hij.

Salakory werd pas vorig jaar lid van de PPW en kwam als totaal onervaren politicus in de raad. Hij geeft aan dat zijn onervarenheid het werken in een kleine fractie er niet makkelijker op maakte. Hij doet nu naar eigen zeggen ‘een flinke stap terug’, maar blijft wel lid van de PPW. Het bestuur en de fractie van de PPW respecteren zijn besluit en bedanken hem voor zijn inzet voor de partij. 

Nummer 3

Niet Bert Klaas, in 2018 nog de nummer 2 op de kieslijst, maar  de nummer 3 Egbert Willems is door de PPW  aangewezen als opvolger van Salakory. Het is de bedoeling dat Wessels in de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 5 maart als raadslid wordt geïnstalleerd. Deze Wierdenaar was al eens bijna 4 jaar raadslid voor de PPW en is sinds de laatste verkiezingen actief als commissie- en steunfractielid.

Reggestreek