De meeste kramen die vaak vis, loempia’s en dergelijke verkopen, mogen op de huidige locatie in Wierden en Enter blijven staan.
Volledig scherm
De meeste kramen die vaak vis, loempia’s en dergelijke verkopen, mogen op de huidige locatie in Wierden en Enter blijven staan. © Frank Jansen

Scherpere regels voor kramen op vaste plekken in Wierden en Enter

WIERDEN/ENTER - De regels voor vaste standplaatsen in Wierden en Enter waar buiten de weekmarkten om een verkoopkraam mag staan, worden aangescherpt. De gemeente wil nog maar een beperkt aantal plekken aanwijzen waar dit wordt toegelaten. Andere locaties zijn dan uit den boze.

In de praktijk komt het erop neer dat de meeste kramen die vaak vis, loempia’s en dergelijke verkopen, op de huidige locatie in de dorpen mogen blijven staan. De bestaande standplaats bij de Jumbo-supermarkt aan de Dikkensweg in Wierden zal op den duur verdwijnen. Ter vervanging komt aan het Binnenhof in het dorpshart een nieuwe stek voor een marktstal. 

Maximaal twee kramen

Op dit parkeerplein voor zo’n 50 voertuigen wordt elke dinsdag de weekmarkt  gehouden. Dan is meer dan 1.750 vierkante meter verkoopruimte beschikbaar, maar momenteel ruim 640 vierkante meter verhuurd wordt aan marktkooplieden. De beleidsnota meldt teven dat op de parkeerplaats aan de Bongerd in Wierden maximaal twee verkoopkramen zijn toegestaan.

Dorpsplein en Dorpsstraat

In Enter zijn nu twee vaste standplaatsen op parkeerplaatsen voorhanden: een op het Dorpsplein en een op de hoek Dorpsstraat.Pastoor Heimerikxstraat. Op het Dorpsplein staat op zaterdagen de weekmarkt te wachten. Van de ruim 925 vierkante meter verkoopruimte wordt iets meer dan 168 vierkante meter verhuurd. 

Drie dagen achtereen

Er gelden bij de toewijzing van een vaste standplaats wel gemeentelijke voorschriften. Zo mag een kraamhouder daar maximaal drie aaneengesloten dagen op een plek staan. Dit biedt Wierden de kans om op de andere weekdagen, met uitzondering van de zondag, een vergunning te verlenen aan een andere verkoper.

Reggestreek