Volledig scherm
De Albert Heijn in Enter gaat zondag in elk geval open. © Lars Smook

Shoppen geblazen: Deel supermarkten in Wierden en Enter zondag open

WIERDEN/ENTER - Een groot deel van de Wierdense en Enterse supermarkten gaat komende zondag voor het eerst open. Officieel gaan de nieuwe regels voor zondagopenstelling pas in het najaar in, maar de gemeente Wierden is niet van plan te handhaven.

Dat de meeste supermarkten in de gemeente Wierden open zouden gaan, was al wel bekend. Alleen wanneer dat precies gaat gebeuren bleef tot nu toe nog een beetje vaag. De winkels willen het liefst zo snel mogelijk open, maar het beleid gaat waarschijnlijk pas vanaf oktober in.

Gedogen

Onlangs kwam er vanuit de gemeenteraad een initiatief om een oogje dicht te knijpen en niet te handhaven als de supermarkten toch eerder de deuren openen. Eerder deze week is daar met de winkeliers over gesproken.

De ondernemers grijpen die kans met beide handen aan en gaan aanstaande zondag voor de eerste keer open. Niet alle supermarkten doen direct mee aan de zondagopenstelling. Zo willen de Lidl in Wierden en de twee Aldi-vestigingen in Enter en Wierden ook wel aanhaken, maar laten deze winkels waarschijnlijk nog even op zich wachten. De Emté in Enter doet helemaal niet mee aan de zondagopenstelling, zoals het er nu voor staat. Vorig jaar liet de winkelier nog weten daar ook weinig voor te voelen.

Coop, Jumbo en Albert Heijn

Dat betekent dat de Coop, Jumbo en Albert Heijn (Wierden en Enter) de deuren komende zondag wel openzetten. Tijmon Vosselman van de Albert Heijn in Wierden is er in elk geval klaar voor. „We hebben al de nodige voorbereidingen getroffen, met oog op de levering van versproducten, dus dat moet goed komen.” Vosselman stond vorig jaar niet direct te springen om openstelling, maar is toch om. „Het hoefde van mij niet direct, nee. Maar nu het zover is, gaan we gewoon mee.”

Openingstijden

De supermarkten zijn zondag van 12.00 tot 18.00 uur geopend. Andere ondernemers spreken woensdagavond met elkaar en het gemeentebestuur over de geplande koopzondagen. 

Reggestreek