Volledig scherm
© News United/Bert Kamp

Slachtoffer overval in Wierden: ben beschoten

WIERDEN - Tijdens de overval aan de Korianderhof in Wierden op maandagochtend is de bewoner van het huis beschoten. Hij vertelt dat een kogel hem in zijn achterste trof toen een van de overvallers op hem schoot. De man wordt behandeld in het ziekenhuis, maar verwacht later op de dag weer naar huis te kunnen.

Rond 06.30 uur verliet het slachtoffer samen met zijn echtgenote de woning aan de Korianderhof. Toen het echtpaar de poort opende kwamen er twee overvallers op ze af. Ze stonden al enige tijd te wachten. De vrouw vluchtte naar binnen om de politie te bellen, haar man kwam terecht in een worsteling met de overvallers.

Pistool
Hij kreeg daarbij een pistool op zijn hoofd, maar wist de overvallers van zich af te duwen. Tijdens die vechtpartij klonk een schot. De man bleek in zijn billen geraakt. De kogel ging erin en eruit.

De reactie van het slachtoffer schrok de overvallers blijkbaar zo af, dat ze zich snel uit de benen maakten. Buiten stond een derde man in een auto te wachten. De overvallers stapten bij hem in en het drietal reed weg. De vluchtauto werd rond 07.00 uur brandend aangetroffen aan de Papaverstraat in Nijverdal.

Motief
Het slachtoffer zegt niet te weten wie de daders zijn. Wel vermoed hij dat ze uit de regio afkomstig zijn. Ook heeft hij geen idee waarom hij en zijn vrouw slachtoffer werden van de gewapende overval.

De politie is op zoek naar de overvallers en hun handlanger. De politie bevestigt dat de overvallers gewapend waren. Verder worden geen mededelingen gedaan over het onderzoek.

Almelo e.o.