Volledig scherm
In de Nottermorsweg en Vossenbosweg zijn al landbouwsluizen geplaatst om sluipverkeer tegen te gaan. © Wouter Borre

Spitsuurverbod Erve Meijerinksweg Wierden van de baan

WIERDEN - Het spitsuurverbod dat het Wierdense college van B & W wilde instellen op de Erve Meijerinksweg is getorpedeerd door de gemeenteraad. 

De afsluiting stuit op weerstand van andere bewoners in het gebied die aanklopten bij de politiek. Een motie van het CDA, ook ondertekend door NEW en CU, om het bijbehorende verkeersbesluit in te trekken, werd unaniem gesteund in de raadsvergadering. 

Drukte

Bewoners van de Meijerinksberg willen een spitsverbod vanwege de verkeersdrukte op de naastliggende weg waardoor hun leefomgeving wordt aangetast en de verkeersveiligheid in het geding komt. Het verzoek voor een afsluiting in de ochtend- en avondspits is echter gedaan door een beperkt aantal bewoners’ en mist een groter draagvlak. 

Ergernis

Volgens woordvoerder Bram Egberts van het CDA is er een hoop ergernis ontstaan over het besluit. „Dat komt vooral omdat er geen vooroverleg is geweest met omwonenden”, zei hij. „Die hebben ook al te maken met de verkeerssluis in de Vossenbosweg. Zij kregen destijds te horen dat er geen verdere verkeersbeperkingen zouden komen.”

Oplossingen

Kees van Dijk van de ChristenUnie kan zich goed voorstellen dat er verkeersoverlast is op het wegdeel tussen de Meijerinksberg en de Vossenbosweg. „Maar wij denken dat er ook andere oplossingen mogelijk zijn.” Daarover gaat het college zich binnenkort buigen.

Reggestreek