Volledig scherm
© Rob Nijhuis

Steven Beljaars is prins carnaval Tolmennekes Wierden

WIERDEN - Het carnavalsseizoen is officieel begonnen in Wierden. Het Anker was vrijdagavond weer even de residentie voor carnavalsvereniging De Tolmennekes. De liefhebbers genoten van het jaarlijkse Prinsenbal.

De 48-jarige Steven Beljaars is komend carnavalsfeest de nieuwe prins carnaval van De Tolmennekes. De in Nijmegen geboren Wierdenaar is vooral bekend als muzikant van Dokter en De Heer, waarmee hij regelmatig op Wierdense feesten optreedt.
Vorig jaar stond Beljaars nog met de band op het prinsenbal en op de slotdag van de Wierdense Zomerfeesten.

Prins Steven I staat er tijdens de carnavalsfestiviteiten in Wierden niet alleen voor. De taak van prinses is weggelegd voor Rianne Draaijer, de vriendin van Steven Beljaars.
Het hooghedenstel wordt bijgestaan door adjudant Bjorn Hek, bekend van café Hek dat hij samen met zijn echtgenote Inez runt. Inez zal dan ook de rol van hoflady gaan vervullen.
Café Hek is geen onbekend terrein voor de carnavalsvereniging, want de leden van De Tolmennekes vieren er al jaren hun feestjes. Het Anker geldt tegenwoordig als residentie en Hek is de hofbar van de carnavalisten.

Almelo e.o.