Volledig scherm
In 't Anker in Wierden gaan de voetjes elke week van de vloer. © Reinier van Willigen

Stijldansen blijft in, in Wierden

WIERDEN - Misschien is het het enthousiasme van Henk Boers, waarom Dansclub Wierden tot in Apeldoorn populair is. Maar de voorzitter geeft een andere reden. „We hebben zoveel variatie. Dat heeft geen enkele dansclub in Oost-Nederland.”
Zaterdag bleek de Dansclub Wierden zoals altijd goed bezocht. In zalencomplex ’t Anker kwamen zo’n zeventig dansliefhebbers. Hoewel het merendeel 55+ is, gingen de voetjes nog flink van de vloer. „De dansavonden zijn voor iedereen. Wat ons bijzonder maakt is dat er zoveel verschillende dansstijlen aan bod komen. Je kan de foxtrot dansen en de tango, maar ook de Engelse wals en de quickstep. Maar er is ook ruimte voor country dansen en volksdansen”.


Vanaf begin september beginnen de danslessen weer, elke maandagavond. „Dansen is een hobby. Samen met mijn vrouw en een ander bevriend stel zijn we tien jaar geleden begonnen met de organisatie. We verdienen er niets aan, maar we vinden het fijn dat de mensen een leuke avond hebben en het plezier van het dansen beleven,” aldus Boers.

Almelo e.o.