Volledig scherm

Streep door plannen voor Van der Valk hotel in Wierden

WIERDEN - Er komt definitief geen Van der Valk hotel op de Wierdense Esrand. Grondeigenaar Hammink laat weten het plan niet door te willen zetten. 

In 2006 werd er al voor het eerst over het hotel gesproken. Er kwamen tekeningen en ontwerpen voorbij en de familie Hammink gaf aan zeer enthousiast te zijn over een hotel pal naast de A35/N35. 

Ontwikkelingen

Vervolgens lagen de ontwikkelingen ruim elf jaar stil. In die jaren gaf Hammink regelmatig aan dat hij afwachtte hoe de nieuwe N35 er uit komt te zien. „Ondertussen hebben de ontwikkelingen bij ons hotel in Almelo niet stilgestaan. Het draait prima en de onderneming is overgedragen aan de kinderen. Daar past zo'n grootschalig project in Wierden niet bij”, zegt Han Hammink nu. 

Wat er nu met de grond gaat gebeuren, is niet bekend. De grond is immers in eigendom van de familie Hammink. In Wierden wordt al jaren gesteggeld over de verdere invulling van de Esrand. Het stuk grond kwam vrij te liggen toen de oude rondweg werd vervangen door de huidige N35 en A35. 

Reggestreek