Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Strijd om legitimatiebewijs in Wierden eindigt in taakstraf

WIERDEN/RIJSSEN/ALMELO - De 23-jarige Tim B. uit Rijssen wilde op 3 mei zijn legitimatiebewijs terug, nadat hij deze had afgegeven aan een conductrice in de trein bij Wierden. Het leidde tot een schermutseling waarbij B. de vrouw zou hebben mishandeld. Van politierechter Teekman kreeg de Rijssenaar maandagochtend een taakstraf van 30 uur.

B. zou naar eigen zeggen een geldig vervoersbewijs hebben, maar terwijl hij deze nog aan het zoeken was, vroeg de conductrice om zijn id-kaart. „Ik gaf mijn legitimatiebewijs af en ze begon een boete uit te schrijven”, zei B. eerder in een verklaring. „Toen we bijna bij mijn eindbestemming waren, wilde ik mijn id-kaart terug, maar ze weigerde hem te geven. Ik heb deze uit haar handen gegraaid. Dat ging er wat hard aan toe.”

De vrouw viel over een bankje en raakte op meerdere plekken gewond. Daarnaast pakte B. haar portofoon af en gooide deze later kapot. „Van conducteurs blijf je af. Ze doen gewoon hun werk”, sprak de officier van justitie. Hij eiste een werkstraf van 60 uur. Omdat Teekman het opstootje zag als ‘voorwaardelijke opzet’, kwam B. er van af met de helft van de straf.

Almelo e.o.