Stroom besparen 2.0? Paard trekt draaimolen rond in Enter

videoENTER - Hoe kun je een draaimolen laten draaien zonder stroom te verbruiken? Simpel: met flink wat pk’s. Op de paarden- en ponymarkt in Enter zorgt een paard er deze donderdag voor dat de kinderattractie rond blijft gaan.

 1. Uitstel of afstel: komen er nog zomerfeesten in de Reggestreek? ‘September is hopelijk safe’
  PREMIUM

  Uitstel of afstel: komen er nog zomerfees­ten in de Regge­streek? ‘September is hopelijk safe’

  HELLENDOORN/WIERDEN/RIJSSEN-HOLTEN - Traditiegetrouw vullen dorpsfeesten de zomer, maar door de oplopende besmettingen wordt het een andere zomer dan verwacht. Vrijdag maakte de regering bekend dat de teugels weer worden aangetrokken. In de Reggestreek zijn bijna alle dorpsfeesten naar het najaar verplaatst. Maar toch twijfelt menig organisatie nog of dat haalbaar is. Een rondje langs de grootste evenementen...
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Reggestreek