Volledig scherm
Illustratie: Gezienus Bruining

Taakstraf voor Almelose na droge klap: 'Niet praten over mijn familie'

WIERDEN/ALMELO - Het bezoek op 26 februari was bedoeld om te praten, maar toen de 21-jarige Kimberley R. uit Almelo bij haar ex-vriendin in Wierden aankwam, liep het uit de hand. De Almelose gaf haar een klap, maar deed dat naar eigen zeggen uit zelfverdediging. Volgens politierechter Teekman zat een geldboete er niet in vanwege de persoonlijke omstandigheden. Een taakstraf van tien uur leek een betere oplossing.

„In onze relatie ging het er soms hard aan toe. Ze stak me zelfs eens in mijn rug", verklaarde R. maandagmiddag in de rechtbank van Almelo. De twee dames gingen goed uit elkaar, maar er bleef wrijving. Toen R. langsging bij haar ex om te praten, begon de Wierdense direct te schreeuwen en te duwen. „Nadat ze me duwde, heb ik haar een klap gegeven. Dat was puur uit emotie en woede, want daarvoor zei ze veel nare dingen over mijn familie. Dat moet je bij mij niet doen, want dan word ik boos.

Het slachtoffer kreeg een stomp in haar maag, op haar kaak en kreeg een kopstoot. Dat verklaarde ze zelf, maar volgens R. is dat verhaal gelogen. Dat wordt deels bevestigd door een getuige. „Zij heeft gezien dat ik sloeg, maar de rest is verzonnen.”

De officier eiste een werkstraf van veertig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Politierechter Teekman vond dat er te weinig bewijs was voor de rest van de klappen. „Dan houden we het op één droge klap. Daarvoor moet u twintig uur onbetaald werk doen, waarvan de helft voorwaardelijk.”

Almelo e.o.