Volledig scherm
In het kader van NLdoet bakken jongeren in de wijk Wierden West pannenkoeken voor de buurt. (L-R) Iris, Milou en Milou druk aan het bakken. © Lars Smook

Tien jongeren leggen in Wierden ouderen in de watten

WIERDEN - Wierdense jongeren stonden vrijdag met z’n tienen in de keuken van Stichting De Welle pannenkoeken te bakken voor de ouderen uit de buurt. In de omgeving werden ook allerlei klusjes uitgevoerd in het kader van NLdoet.

“Nationale Pannenkoekendag en NLdoet hebben we samengevoegd en zo ontstond NLdoet Pannenkoekendag”, vertelt Marijke Grutterink, sociaal werker van Stichting De Welle. Zo’n tien jongeren hadden zich aangemeld om de ouderen uit de buurt de zorgen van het bereiden van een avondmaaltijd uit handen te nemen.

Jong en oud

De Welle organiseert veel klusactiviteiten voor jongeren waarmee de stichting nauw in contact staat. Bij de NLdoet Pannenkoekendag bracht De Welle twee doelgroepen bij elkaar. “Het doel was om jong en oud samen te brengen en hoe kun je dat beter doen dan pannenkoeken te bakken en die samen op te eten”, zegt Grutterink.

Alsof onbeperkte pannenkoeken met stroop, suiker of poedersuiker nog niet genoeg is, stond er ook nog een toetje op het menu. Als afsluiter van de maaltijd werd de aanwezigen een kleurrijk versierde cupcake voorgeschoteld.

Leerlingen van CSG Reggesteyn in Nijverdal en Rijssen droegen gisteren ook hun steentje bij. Nadat burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn het startsein gaf bij de vestiging aan de Willem de Clercqstraat gingen de scholieren aan de slag bij zorgboerderij De Borkeld, het openluchttheater in Nijverdal en werd er een aantal klusjes van Staatsbosbeheer geklaard.

Kleuterplein

Ook zaterdag vinden er allerlei activiteiten plaats die in het teken staan van NLdoet. Zo wordt het kleuterplein van basisschool de Wegwijzer in Enter opgeknapt en gaan de Vrouwen van Nu zwerfafval opruimen in het centrum van Rijssen.

Reggestreek