Tientallen caravans verwoest bij grote schuurbrand in Enter

update/videoENTER - Een schuur aan de Boltensweg in het buitengebied van Enter is in de nacht van maandag op dinsdag volledig uitgebrand. In de schuur stonden volgens eigenaar Rutjes tientallen caravans gestald. Hier is niets meer van over.

De brand in de schuur, die zo’n twintig bij veertig meter groot was, begon rond middernacht. Rutjes probeerde het vuur eerst zelf te doven met zijn eigen brandblussers, maar dat had geen succes. De brandweer kwam daarna snel ter plaatse en schaalde op naar ‘grote brand’. Ruim anderhalf uur later was de brand onder controle, waarna nog wel nabluswerk verricht moest worden.

Golfplaten

De knallen die tijdens de brand te horen waren, werden volgens Rutjes veroorzaakt door de golfplaten op het dak van de schuur die door de hoge temperaturen uit elkaar sprongen. 

De zwarte rook die in grote hoeveelheid vrijkwam bij de brand, bevatte volgens de brandweer asbest. Het is nog niet duidelijk waar dit precies terecht is gekomen.

Ingelicht

De woning en een andere schuur op het terrein zijn gered. De eigenaren van de verwoeste caravans zijn dinsdagochtend ingelicht. Behalve wat resten van muren, spanten en onderdelen van caravans is er van de schuur aan de Boltensweg weinig overgebleven. 

Volledig scherm
Van de schuur is niets meer over. © Emiel Muijderman

Reggestreek