Volledig scherm
Jongens poseren trots bij hun bouwwerk op Houtdorp. © Lenneke Lingmont

Timmeren en spelen in de warmte bij Vakantie Bijbel Club Wierden

WIERDEN - Onder het thema ‘Aan Tafel’ heeft de Vakantie Bijbel Week ook dit jaar weer plaats in Wierden. Vanwege de warmte werd een aantal spelletjes vervangen door iets waarbij water betrokken kon worden.

Op het pleintje bij de Dorpskerk voeren tien jongens en meisjes een verhitte strijd. Met twee bekertjes op een dienblad moeten ze zo snel mogelijk de overkant halen met als het kan de bekertjes nog vol. Ze kermen het uit, wie er wint blijft eigenlijk onduidelijk.

Minder druk
Het is slechts een klein deel van alle kinderen dat zich ook dit jaar weer heeft gemeld bij de Vakantie Bijbel Club. Toch zijn het er in totaal wat minder dan vorig jaar. „Misschien komt het door de warmte”, zegt Roelien Heuver namens de organisatie. „Ik denk niet dat het aan de ontkerkelijking te linken valt. Dat merken we sowieso niet echt hier, want vorig jaar was het juist weer veel drukker.”

Jezus
Het doel van de Bijbel Club? „Door gezelligheid en mooie verhalen laten zien dat Jezus van ze houdt” zegt Heuver. „We willen dat ze zich hier ook veilig kunnen voelen en daarnaast leren ze hier om goed om te gaan met elkaar.”

Laatste dag
Donderdag is de laatste dag van de Vakantie Bijbel Club. 's Middags wordt er afgesloten met pannenkoeken.

Almelo e.o.