Volledig scherm
© EPA

Tinderdate in Hoge Hexel eindigt in huiselijk geweld

ALMELO/HOGE HEXEL - Een kortstondige relatie tussen 30-jarige Steven S. uit Westervoort en een vrouw uit Hoge Hexel liep volledig uit de hand. De politierechter heeft de man een werkstraf opgelegd.

Ze leerden elkaar in de zomer van 2017 kennen via de datingapp Tinder. De liefde was van korte duur. Een paar weken later lag het nest alweer onder de boom. De beëindiging van de relatie ontaardde in ernstige bedreiging en vernielingen in haar huis. Daarmee joeg hij de vrouw de stuipen op het lijf, zij vluchtte naar de buurman. Donderdagmorgen moest S. zich voor de politierechter verantwoorden. De man komt niet opdagen bij de Almelose rechtbank. „Geen tijd, te druk met zijn werk”, geeft zijn advocaat aan.

Geen verklaring

Nadat het slachtoffer aangifte had gedaan,  is S. aangehouden door de politie. Op aanraden van zijn advocaat legde hij destijds geen verklaring af. Tijdens de zitting blijkt dat de man het niet kon verkroppen dat de relatie uitraakte. Nadat hij zijn ex dreigde met een levensdelict,  ‘Ik steek je huis in brand met jou erbij in’,  trok hij in haar woning in Hoge Hexel planten uit een pot en spoot hij scheerschuim over meubelen.

Officier van justitie Merle Albers noemt het ‘huiselijk geweld’. Ze acht beide strafbare feiten bewezen en eist 40 uur werkstraf, of ter vervanging 20 dagen hechtenis.

Werkstraf

Rechter Meryem Aksu gaat daar in haar uitspraak een eind in mee. S. is volgens haar schuldig. Het vonnis luidt een werkstraf van 40 uur, waarvan 20 uur voorwaardelijk.  Bij de bepaling van de strafmaat weegt mee dat de delicten ruim anderhalf jaar geleden plaats hadden en dat de man sindsdien niets meer op zijn kerfstok heeft.

Reggestreek