Ze waren speciaal naar Zuna gekomen om dicht bij de zieke moeder van Joke te zijn, maar na een nachtje moeten ze weer huiswaarts, naar Leerbroek. „Heel ongelukkig.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ze waren speciaal naar Zuna gekomen om dicht bij de zieke moeder van Joke te zijn, maar na een nachtje moeten ze weer huiswaarts, naar Leerbroek. „Heel ongelukkig.” © Lenneke Lingmont

Toeristen verlaten ‘no-go zone’ Twente: ‘Hier hadden we geen rekening mee gehouden’

ZUNA - Toeristen zijn even niet welkom in Twente. De Veiligheidsregio wil in coronatijd zo min mogelijk verplaatsingen van mensen en verbood vakantieparken en campings donderdag om nog gasten te hebben. Vrijdagochtend vertrokken de eersten, met gemengde gevoelens. „Het is hier veiliger dan thuis.”

Hij heeft de autosleutel al in zijn hand en de spullen zijn gepakt. Willem Vos staat op het punt weer terug te gaan naar zijn woonplaats Enschede. Veel eerder dan hij bedacht had, maar het is niet anders. Donderdagavond besloot de Veiligheidsregio Twente dat vakantieparken en campings in deze regio tot nader order dicht moeten. En dus moet hij naar huis. 

Reggestreek