Belangstellende Enternaren kijken hoe de beeldbepalende esdoorn achter het kerkeiland aan de Werfstraat sneuvelt voor de geplande nieuwbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Belangstellende Enternaren kijken hoe de beeldbepalende esdoorn achter het kerkeiland aan de Werfstraat sneuvelt voor de geplande nieuwbouw. © Henk Pluimers

Torenhoge esdoorn wijkt voor nieuw Enters kerkeiland: ‘Hopen in april of mei de nog aanwezige woning op terrein te kunnen slopen’

ENTER - Met het kappen van een torenhoge esdoorn is zaterdag een begin gemaakt met de voorbereiding voor de nieuwbouw op het Enterse kerkeiland. Ondertussen zijn er een koper en een nieuwe invulling voor het perceel van het huidige hervormde dienstencentrum.

 1. Alfons verliest hoger beroep over flitspaal tussen Nijverdal en Wierden: ‘Het stopt hier nu écht’
  PREMIUM

  Alfons verliest hoger beroep over flitspaal tussen Nijverdal en Wierden: ‘Het stopt hier nu écht’

  Het ‘flitsdossier’ van Alfons Schotman, bedrijfsmanager van wasserij CleanLease uit Raalte, gaat dicht. De afgelopen jaren streed Schotman tegen een volgens hem ‘op hol geslagen flitspaal’ op de N35 tussen Wierden en Nijverdal. Drie van zijn chauffeurs reden ‘opeens’ negen boetes bij elkaar. Eind januari kwam de flitspaalzaak voor bij het Gerechtshof in Leeuwarden. In de uitspraak laat het hof weten ‘niet te twijfelen aan de juistheid van de snelheidsmetingen’.
 1. Trump zinspeelt op nieuwe kandidatuur in 2024
  Play

  Trump zinspeelt op nieuwe kandida­tuur in 2024

 2. Zeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein
  Play

  Zeventien aanhoudin­gen bij demonstra­tie Museump­lein

Reggestreek