Volledig scherm
Het loopt voorspoedig met de uitbreiding van nieuwbouwwijk Zuidbroek in Wierden. Nijhuis Bouw B.V. heeft de eerste woningen opgeleverd © Nijhuis Bouw B.V.

Uitbreiding Zuidbroek Wierden loopt voorspoedig: Nijhuis Bouw levert eerste woningen op

WIERDEN - Het gaat hard met de uitbreiding van nieuwbouwwijk Zuidbroek in Wierden. Begin deze maand zijn de eerste 27 rijtjeswoningen die door Nijhuis Bouw B.V. uit Rijssen gebouwd opgeleverd aan een belegger, die de huizen gaat verhuren. De eerste vijf woningen voor particuliere kopers zijn ook klaar.

„Het is een succes”, zegt projectontwikkelaar Jeroen Altena van Nijhuis Bouw. „De woningen waren binnen no time verkocht en de bouw loopt voorspoedig. We hopen dat we vanaf nu elke week drie tot vijf woningen kunnen opleveren.” De verwachting is dat de laatste huizen van de in totaal 73 waarvoor het bouwbedrijf in deze tweede fase verantwoordelijk is na de zomervakantie klaar zijn. 

Om vast te stellen wat precies nodig was is er voorafgaand een doelgroepenonderzoek gedaan, vertelt Altena. „Daardoor hebben we precies de juiste mix kunnen maken. Zo hebben we veertien seniorenwoningen gebouwd, een type dat bij een traditionele benadering weleens over het hoofd wordt gezien.”

Verder zijn er straks rijtjeswoningen, twee-onder-een-kappers en vrijstaande (geschakelde) huizen op Zuidbroek te vinden. Nijhuis Bouw is niet het enige bedrijf dat bezig is met de uitbreiding. Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis, tevens uit Rijssen, ontwikkelt ook woningen op Zuidbroek.

Reggestreek