Volledig scherm
PREMIUM
Verbijstering bij PPW met wethouder Roselien Slagers en in het midden nummer 2 Bert Klaas. © Emiel Muijderman

Uitslag Wierden: NEW zorgt in Wierden voor politieke aardverschuiving

WIERDEN - De gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Wierden zijn overtuigend gewonnen door de lokale partij Nieuw Enter Wierden. Dat wijzen de voorlopige uitslag van de verkiezingen uit. NEW mag nu het voortouw in de coalitiebesprekingen.

De partij van lijsttrekker Alfons Woolderink en de lijstduwende oud-scheidsrechter Eric Braamhaar laat de overige partijen ver achter zich. NEW behaalde bij bijna alle stembureaus in de gemeente Wierden meer stemmen dan de overige partijen. Enkel in Notter en Hoge Hexel moesten de lokalo's het CDA achter zich dulden, al groeide Nieuw Enter Wierden ook daar ten opzichte van vier jaar geleden. Een zichtbaar geëmotioneerde Alfons Woolderink had er woensdagavond zo vlak na de bekendmaking nog weinig woorden voor. „Wat mooi dit. Wat mooi dit.” Nummer 2 Cindy ter Riet had er iets meer over te melden. „Echt heel bijzonder dit. We hadden wel wat verwacht, maar zo'n enorme winst zeker niet.”

  1. Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

    Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

    WIERDEN - Het komt niet vaak op dezelfde dag voor dat de zittende burgemeester officieel afscheid neemt en zijn opvolger benoemd wordt door de Kroon. Maar het gebeurde gistermiddag in Wierden: daar werd na negen jaar Henk Robben feestelijk uitgezwaaid en vanuit Den Haag maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend dat Doret Tigchelaar uit het Gelderse Hattem vanaf 17 juni in zijn voetsporen treedt.

Reggestreek