Vakantiegast kijkt verder dan Wierden: ‘In Twente is men voortvarend bezig’

VIDEOWIERDEN - Je bezoekt als vakantieganger de streek Twente en niet specifiek Wierden. Dat moet in het vervolg de insteek zijn bij het toeristisch en recreatief beleid van de gemeente.

Dagmar Boerrigter is de nieuwe kwartiermaker die namens de gemeente Wierden de samenwerking tussen de lokale toeristische ondernemers op poten mag zetten, nu sinds 1 januari de Tourist Info-kantoren in Wierden en Enter zijn opgeheven. In de naburige plaatsen Tubbergen en Twenterand speelde dit laatste ook en de Vassenaar hielp daar de nieuwe organisatie optuigen. "Meerdere gemeenten hebben hiermee te maken", stelt Boerrigter. "Dus toen ik over de Wierdense situatie las, heb ik maar eens een mailtje gestuurd. En nu ben ik hier een dag per week aan de slag."

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Reggestreek