Volledig scherm
De flamingo voelt zich thuis tussen de eenden op Het Lageveld. © Tineke Post

Verdwaald? Flamingo gespot op Het Lageveld in Wierden

WIERDEN - Het Lageveld heeft exotisch bezoek. Medewerkers van de recreatieplas spotten woensdagochtend een flamingo in het water. 

„We zaten rustig in de kantine tijdens de pauze en toen zag één van de collega’s ineens iets roze zwemmen”, zegt beheerder René Nollen. „In eerste instantie dachten we dat een zwaan was, misschien verkleurd door de zon. Maar witte boeien in de buurt verkleurden niet.”

Nollen en zijn collega’s pakken er een verrekijker bij en zoomen eens stevig in op de roze gast. „We zagen direct dat het om een flamingo ging en dan niet zo’n opblaasbare variant. Best bijzonder, want die zie je hier nauwelijks in het wild.”

Volgens de beheerder kan de vogel afkomstig zijn uit het Duitse Zwillbrock. In dat natuurgebied is enkele jaren geleden een groep flamingo’s neergestreken. „Of hij is ergens ontsnapt, kan ook nog.”

Het bevalt de flamingo waarschijnlijk best in Het Lageveld. De vogel zwemt momenteel nog rustig in de Wierdense recreatieplas. 

  1. Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

    Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

    WIERDEN - Het komt niet vaak op dezelfde dag voor dat de zittende burgemeester officieel afscheid neemt en zijn opvolger benoemd wordt door de Kroon. Maar het gebeurde gistermiddag in Wierden: daar werd na negen jaar Henk Robben feestelijk uitgezwaaid en vanuit Den Haag maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend dat Doret Tigchelaar uit het Gelderse Hattem vanaf 17 juni in zijn voetsporen treedt.

Reggestreek