Volledig scherm
© Marieke Bakker

Verkoop alcohol aan minderjarigen in Wierden ingedamd

WIERDEN/ENTER - Alle supermarkten in de gemeente Wierden trapten niet in de trucjes van mystery guest om aan alcoholische producten te komen. Slijterijen, horecagelegenheden en sportkantines scoren nog niet optimaal

Supermarkten, horecagelegenheden, slijterijen en sportkantines in de gemeente Wierden houden zich tegenwoordig een stuk beter aan de alcoholvoorschriften. Dat is gebleken uit een onderzoek dat de gemeente Wierden in oktober heeft gedaan. De gemeente zette onder meer mysteryguests in om te controleren of minderjarigen wel of geen alcoholhoudende drank mee krijgen.
Medewerkers van alle supermarkten vroegen de bezoekers keurig om hun identiteitsbewijs en verkochten geen alcohol als de leeftijd te laag bleek. Slijterijen, horecagelegenheden en sportkantines scoorden iets minder goed. In een kwart van de gevallen verkochten ze de testpersonen toch wel alcoholhoudende drank. Ondanks enkele slippertjes is het resultaat wel vele malen beter dan vorig jaar. Toen wisten de mysteryguests in vier van de vijf gevallen gewoon drank te bemachtigen.

Almelo e.o.