Volledig scherm
© Jacqueline Albers

Video | Rijssense spot flamingo in Wierden

RIJSSEN/WIERDEN - Jacqueline Albers uit Rijssen trof afgelopen week een wel heel bijzondere vogel aan. Terwijl ze een rondje maakte door het Wierdense veld, stuitte ze op een flamingo. "Ik voelde me de koning te rijk."

De Rijssense trekt er regelmatig op uit in Twente. Eekhoorns, spechten en andere diersoorten fotografeert ze met liefde. Een flamingo kreeg ze nog niet eerder voor haar lens.

Uitlachen
Donderdagochtend fietste ze naar het Wierdense Veld waar ze een vreemd object in het water zag liggen. "Ik zag geen hoofd, geen poten, eigenlijk niets dat op een dier leek", vertelt ze. "Het leek eerder een kapotte tas." Eenmaal thuis zit het Albers toch niet helemaal lekker. Aan de keukentafel vertelt ze haar man en kinderen over het vreemde object. Ze gooit op dat het wel eens om een flamingo zou kunnen gaan. "En toen lachten ze me natuurlijk uit." Diezelfde avond gaat ze toch nog even kijken. "En wat ik toen zag... Een echte flamingo in het Wierdense Veld."

Maar het verhaal krijgt voor Albers nog meer betekenis als ze tijdens het filmen een oude man treft. "Ik vertelde hem over de flamingo en hij was zo verrast. Hij had zo'n vogel nog nooit in het echt gezien." Samen bewonderen ze de felgekleurde vogel en genieten ze van de rust om hen heen.

Man
"Het was onbeschrijfelijk mooi. Ik ben er nog steeds helemaal vol van." Die volgende ochtend hoopt Albers nogmaals wat mooie beelden te kunnen schieten, maar de vogel is dan helaas al gevlogen. "De volgende avond stond het mannetje er weer. Ook hij hoopte nog een glimp van het bijzondere dier op te kunnen vangen." Dit keer heeft de man een pen in zijn hand. Of de vrouw hem de mooie beelden wil sturen. De vogel, de ontmoeting met de oude man... "Dit is zo'n mooi verhaal dat ik heb meegemaakt", zegt Albers. "Hoe vaak zou het voorkomen? Ik weet het niet, maar ik zal dit nooit vergeten."

Vermoedelijk was de vogel niet heel ver van huis. Vlak over de grens bij Groenlo ligt het Zwillbrocker Venn, waar een broedplaats voor flamingo's zit.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Reggestreek