Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Vijf bedrijven naar de Elsmoat Enter

ENTER - Langzamerhand begint de verkoop van grond op de Elsmoat aan te trekken. Vijf kavels zijn in de afgelopen periode verkocht.

Het wordt nog wel eens wat met bedrijventerrein de Elsmoat. Hoewel de lap grond tussen Enter en Rijssen ook nu leeg oogt, moet dat op korte termijn gaan veranderen. Reden daarvoor is dat er in de afgelopen maanden weer vijf kavels op het terrein zijn verkocht. In totaal zijn er nu elf kavels vergeven en daarnaast zijn er ook nog eens twaalf kavels gereserveerd.
Eén van de kopers is het Wierdense bedrijf Hofman Animal Care. De momenteel aan de Rijssensestraat gevestigde onderneming heeft de grootste kavel van de Elsmoat gekocht. Het gaat om een stuk grond van ruim 15.000 vierkante meter midden op de Elsmoat, aan De Leemkoele.

Het Rijssense Alpine Isolatie tekende begin afgelopen zomer al voor een kavel op De Elsmoat. Zij hebben een stuk grond van 4.150 vierkante meter aangeschaft. Ondernemer Theo Hoeflaak wil binnenkort gaan bouwen en hoopt de nieuwe vestiging eind volgend jaar te kunnen openen.
Opmerkelijker is de komst van het bedrijf Jansen Thermoforming naar een kavel van 4.300 vierkante meter. Deze onderneming is momenteel gevestigd op industrieterrein ’t Lochter in Nijverdal. Dat is opmerkelijk, omdat de Elsmoat oorspronkelijk alleen bedoeld is voor bedrijven uit de gemeenten Rijssen-Holten en Wierden. De afgelopen jaren heeft de gemeente Wierden vastgehouden aan die eis. Wethouder Theo de Putter gaf eerder aan alleen eventueel een uitzondering te maken bij een groot bedrijf dat veel werkgelegenheid meebrengt. Ondanks smeekbedes van onder meer Nieuw Enter Wierden en de ChristenUnie bleef de Elsmoat op slot. Ook omdat hierover afspraken zijn gemaakt met de provincie Overijssel.
Een woordvoerster van de gemeente Wierden meldt echter dat het bij Jansen om een ondernemer gaat die jaren in beide gemeenten heeft gewoond en nog altijd sociale binding heeft met Notter en Rijssen. Vandaar dat er wel toestemming is verleend.
Naast de grotere kavels is er een tweetal kleinere stukken grond verkocht. Zo wil Avia Weghorst een tankshop en een wasstraat bouwen op de Elsmoat. Die komt waarschijnlijk vlakbij de rotonde op de Rijssenseweg. De andere kleine kavel van 1.390 vierkante meter is vergeven aan Leppink uit Rijssen, die zich bezighoudt met lieren.

Almelo e.o.