Volledig scherm
In het pand van De Touwladder zit nu nog de buitenschoolse opvang van Columbus Junior. © Lenneke Lingmont

Voormalig school De Touwladder in Wierden voorlopig niet in de verkoop

VideoWIERDEN - De vroegere basisschool De Touwladder in Wierden gaat voorlopig nog niet in de verkoop. De politiek stak dinsdagavond een stokje voor het plan van burgemeester en wethouders.

Het college van B en W kwam in de namiddag nog met aanvullende informatie op de proppen, nadat eerder op de dag overleg plaats had met een vertegenwoordiging van Columbus Junior. Die regionale organisatie heeft momenteel een buitenschoolse opvang (bso) in het gebouw aan de Schoolstraat ondergebracht. 

Wanneer Columbus Junior bij de openbare veiling niet als hoogste bieder uit de bus komt en noodgedwongen moet verhuizen, heeft het een huisvestingsprobleem voor de omstreeks 100 kinderen van de bso Kajuit. Elders in het dorp is geen alternatieve plek voorhanden, met voldoende buitenruimte ( wettelijk 3 vierkante meter per kind). Columbus Junior wilde in eerder stadium al een marktconform bod doen op het pand van De Touwladder, maar daar wensten burgemeester en wethouders destijd niet over te praten.

Het werd vorige maand al duidelijk dat een raadsmeerderheid - bestaand uit de twee coalitiepartijen CDA en NEW - voorstander waren van een verkoop van De Touwladder. Op aansporing van NEW is bekeken of degene die met een marktconforme prijs én het beste plan van aanpak komt, het gebouw kan overnemen. De toelichting daarover kregen de fracties kort voor de raadsvergadering gemaild.

Voorman Kees van Dijk van de ChristenUnie noemde het voorstel nog niet rijp voor een beslissing door de raad. „We moeten wel goed doordacht een besluit kunnen nemen”, zei hij. Daarom werd het van de agenda gehaald.

Columbus Junior luidde eerder de noodklok. Bekijk de video:

Reggestreek