Volledig scherm
© Thinkstock

Vrijwilligerswerk via fietstocht in Wierden

WIERDEN/ENTER Wie vrijwilligerswerk wil doen in de dorpen Wierden en Enter of in een van de buurtschappen in de gemeente, maar geen idee heeft welke mogelijkheden er zijn, kan zich op de Noabersmiddag laten informeren.
Maatschappelijke organisaties en verenigingen en mensen die ruimte hebben voor vrijwilligers presenteren zich tijdens de Noabersmiddag op 1 oktober. Maar reeds vanaf vandaag kunnen mensen die vrijwilligerswerk willen doen zich aanmelden voor een van de drie informatieve fietstochten.
De Noabersmiddag is getiteld ‘Greet en Meet’ en gekoppeld aan de fietstocht ‘Rondje Wierden’. Deelnemers kunnen dan op de fiets vanaf het startpunt in de Generatietuin aan de Akkerwal in Wierden over verschillende afstanden afleggen. Er zijn gratis fietsroutes van 35, 35 en 80 kilometer door de regio, langs locaties van organisaties waar vrijwilligers worden gezocht. De deelnemers kunnen alle organisaties bezoeken en een kijkje nemen achter de schermen, en ervaren hoe het is om vrijwilliger te zijn bij een bepaalde organisatie en wat de werkzaamheden inhouden.

De organisatie heeft de Noabersmiddag zo opgezet dat deze niet alleen interessant is voor mensen die vrijwilligerswerk willen gaan doen, maar ook voor mensen die met hen willen meefietsen en ook een kijkje in de keuken van organisaties willen nemen. Familieleden, vrienden en buren zijn welkom om met de ‘zoekers’ mee te fietsen.
De Noabersmiddag begint op zaterdag 1 oktober om 14.00 uur met het planten van een fruitboom in de Generatietuin, door Statenlid Hester Maij, wethouder Theo Putter en vrijwilligersambassadeur Harry Weghorst.
Belangstellenden kunnen vanaf dat moment gaan fietsen langs en door de dorpen. Om maatschappelijke instanties met vrijwilligers inzicht te geven in het aantal deelnemers is opgave nu al gewenst.


Langs de fietsroute zijn door de stichting Behoud van ’t Oude diverse soorten bijenhotels en insectenhotels geplaatst. De grootste in zijn soort staat op het landgoed de Barkel, in Hoge Hexel, die ook in de route is opgenomen.
Opgeven en informatie via tel. 06 43120921 of info@generatietuinwierden.nl

Almelo e.o.