Volledig scherm
© Lars Smook

Weuste-Noord zorgt voor negatief resultaat grondverkoop Wierden

WIERDEN - Ondanks dat de woningmarkt en de interesse van bedrijven in nieuwbouw in Wierden weer wat lijken aan te trekken, is niet alles rozengeur en maneschijn.


De gemeente Wierden verwacht namelijk dat de desinteresse in het bedrijventerrein Weuste-Noord een behoorlijk negatief effect heeft op het gemeentelijke grondbeleid. Hoe groot de impact precies is, wordt momenteel uitgerekend, maar vermoedelijk eindigt het totale resultaat van het Wierdense grondbedrijf hierdoor in de rode cijfers. Dat negatieve resultaat is weliswaar op te vangen, maar er moet wat gebeuren.
De gemeente Wierden zit momenteel om tafel met de provincie Overijssel om nieuwe afspraken te maken over het lokale grondbeleid. Eerder is al door Wierden besloten om plannen voor nieuwbouwwijken bij te stellen. Zo krijgen bouwkavels op Kleen Esch en het Zenderink waarschijnlijk een andere (eventueel agrarische) bestemming.
Zo’n herprogrammering is eveneens mogelijk voor bedrijventerreinen. Voor een deel van Weuste-Noord ligt momenteel ander plan klaar, in de vorm van een park met zonnepanelen. Daarvoor wordt momenteel gezocht naar marktpartijen die dat uit willen voeren.

Almelo e.o.