Volledig scherm
PREMIUM
Basisschoolleerlingen van de Widerode buigen zich over een aardrijkskundig vraagstuk tijdens de GEObattle. © Frans Nikkels

Widerode uit Wierden pakt winst GEObattle in Almelo

ALMELO/Wierden- Leerlingen van onder meer de Telgenborch, Wereldboom, Widerode (Wierden), de Noorderborch en de vrije school streden woensdag 21 februari om de winst bij de GEObattle. De Wierdense basisschool bleek het beste in het vak aardrijkskunde.

De eerste editie van de 'battle' vond plaats in de Almelose vestiging van het Canisius. Teams bestaande uit vier leerlingen uit de groepen 8 van de 9 verschillende basisscholen uit Wierden en Almelo moesten laten zien wie er beschikte over de meeste geografische kennis. De teams streden om eeuwige roem en mooie prijzen, uiteindelijk ging een groep van basisschool Widerode er met de prijs vandoor.

  1. Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

    Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

    WIERDEN - Het komt niet vaak op dezelfde dag voor dat de zittende burgemeester officieel afscheid neemt en zijn opvolger benoemd wordt door de Kroon. Maar het gebeurde gistermiddag in Wierden: daar werd na negen jaar Henk Robben feestelijk uitgezwaaid en vanuit Den Haag maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend dat Doret Tigchelaar uit het Gelderse Hattem vanaf 17 juni in zijn voetsporen treedt.

Reggestreek