Volledig scherm

Wierden investeert in 2017 in Nijverdalsestraat; afvalheffing omhoog

WIERDEN. De gemeente Wierden investeert in de aanpak van de Nijverdalsestraat in 2017. Inwoners van deze gemeente zijn volgend jaar 5 procent meer kwijt aan de afvalstoffenheffing.


Het is misschien te vroeg om de vlag uit te steken, maar toch lijken de financieel zware tijden voor Wierden min of meer voorbij. Zo is het wethouder Theo de Putter en zijn ambtenaren gelukt een sluitende begroting voor 2017 te presenteren. De gemeente houdt 18.000 euro over. „Dat is natuurlijk wel een begroting waar werkelijk alle lucht uitgeperst is”, zegt De Putter. „Want 18.000 euro op een begroting van 54 miljoen is vrij weinig.” Ondanks dat mag de broekriem na 2017 waarschijnlijk wat minder strak, want Wierden krijgt meer geld van het rijk.

Nijverdalsestraat
De begroting voor 2017 biedt goed nieuws voor bewoners van de Nijverdalsestraat. Er is geld voor gevonden. Het deel tussen de Bongerd en de spoorwegovergang gaat volgend jaar op de schop. In totaal trekt Wierden ruim 1,3 miljoen euro uit voor het werk, waarbij zowel de riolering als de weg zelf op het programma staan.

Afvalheffing
De afvalstoffenheffing gaat met ongeveer 5 procent omhoog. Deze verhoging is veroorzaakt door hogere kosten. De vergoeding vanuit het rijk voor plasticinzameling is verlaagd voor 2017. Bovendien valt de vergoeding aparte inzameling van plastic, metalen, verpakkingen en drankkartons lager uit, omdat 25 procent van dit afval door de verwerker wordt afgekeurd.

Almelo e.o.