Volledig scherm
Gedeputeerde Hester Maij plant samen met enkele Syrische statushouders een boom in de Generatietuin. © Rikkert Harink

' Wierdenaren onbekend met vrijwilligersorganisaties'

WIERDEN - De Generatietuin vormde zaterdag het decor voor een Greet & Meet van vrijwilligersorganisaties. Tien van de ongeveer 280 organisaties waren aanwezig. Een voorzichtg beginnetje.

Met een ferme schep in de grond plant Overijssels gedeputeerde Hester Maij samen met onder meer de vrijwilligers Amet en Mahmoud de walnotenboom in de grond. Aan burgemeester Henk Robben van Wierden de eer om de bessenstruik ernaast te poten. Daarmee is de Greet & Meetmiddag officieel geopend.

Behoud van 't Oud

De bijeenkomst is het initiatief van Jos Kruiper, voorzitter van de Stichting Behoud van 't Oud. De walnootboom is een cadeautje van zijn stichting aan de Generatietuin. ,,Ik merk dat veel Wierdenaren onbekend zijn met alle stichtingen en verenigingen die we hier hebben. In totaal zo'n 280," vertelt hij. ,,De meeste mensen komen niet verder dan de plaatselijke tennis- en voetbalclub. Terwijl we elkaar zo goed kunnen helpen en meer gemeenschappelijks hebben dan we denken."

Beginnetje

En dus nodigde hij vrijwilligersorganisaties uit voor een Greet & Meet in de Generatietuin, aan de rand van Wierden. Tien organisaties doen mee. ,,Ik had natuurlijk gehoopt dat ze allemaal mee zouden doen, maar het begin is er."

Almelo e.o.