Volledig scherm
© Robin Hilberink

Wierdense familie verdacht van moord Alvarez

NORDHORN - Roelof (60), Gerben (48) en Lars (22) B. uit Wierden worden ervan verdacht Juan Antonio Alvarez te hebben omgebracht. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant. Een stoffelijk overschot, vermoedelijk van de 50-jarige Amsterdammer, is maandagmiddag gevonden tijdens een grote politieactie bij de woning van de drie Wierdenaren in Nordhorn.

door Pim Lindeman

De in mei aangetroffen wietplantage in de schuur van de buurvrouw van de woning in Nordhorn, gaf de politie de link tot de familie B. De schuur werd gehuurd door Alvarez, die door zijn familie als vermist was opgegeven. De eigenaresse van de schuur leidde de politie vervolgens naar de heren B., die naast de vrouw woonden en vaak samen met hem naar de schuur kwamen.

Wietplantage
Hoewel de Duitse en Nederlandse politie niets willen zeggen over de identiteit van de verdachten is het volgens verschillende buren wel duidelijk: de drie Wierdenaren waren goed bevriend met Alvarez en hadden samen de wietplantage in de schuur van de buurvrouw. Op het adres waar het lichaam gevonden is staat bovendien een bedrijf geregistreerd dat op naam staat van Gerben B.

Onderzoek
Na enkele weken van politieonderzoek, waarin de banden tussen de familie B. en Alvarez verder zijn onderzocht, is maandag begonnen aan een grootscheeps onderzoek op het terrein van B. aan de Boerweg. Daar werd het lichaam van de Amsterdammer enkele uren later gevonden, begraven in een bosje aan de rand van een maïsveld.

Voortvluchtig
Ondertussen zijn Gerben en Lars B. aangehouden. Roelof is nog voortvluchtig, maar de Duitse politie denkt dat het niet lang duren voor hij wordt aangehouden.

Volledig scherm
© Robin Hilberink

Almelo e.o.