Volledig scherm
Met behulp van een kraan worden de bijgebouwen afgeleverd bij de school. In de zomer worden ze echt in elkaar gezet. Aan de indeling van de huidige school verandert verder niets. © Lenneke Lingmont

Wierdense school De Passie wacht weer grote uitbreiding

WIERDEN - Het is onderhand een jaarlijks ritueel. Bij scholengemeenschap De Passie aan de Akkerwal worden namelijk weer nieuwe bijgebouwen geplaatst. De school heeft die vanwege de verwachte groei van het leerlingenaantal komend jaar weer hard nodig.

De schooldirectie breidt de collectie semipermanente bouwwerken vrijwel jaarlijks uit, om alle leerlingen voldoende ruimte te kunnen bieden. „We hebben ditmaal gekozen voor een vrij grote uitbreiding”, zegt directeur Leendert van den Dool. „Er komt ongeveer 1.260 vierkante meter bij.” Fors dus. „Eerder hadden we inderdaad jaarlijks wel een uitbreiding, maar dat bleek niet zo efficiënt. Dus zijn we met de gemeente om tafel gegaan en hebben we een uitbreiding gepland die voor de komende drie of vier jaar genoeg ruimte moet bieden.” Dat is volgens Van den Dool ongeveer de periode tot de school een definitieve vestiging krijgt in Wierden.

Nieuw gebouw
Het uiteindelijke doel is dat er binnen een paar jaar een nieuw schoolgebouw voor De Passie komt. Daar zijn verschillende mogelijke locaties voor. De directie zelf heeft een duidelijke voorkeur voor nieuwbouw op de huidige locatie. Het onderzoek daarvoor loopt nog.

De werkzaamheden voor de nieuwe uitbreiding beginnen pas echt in de zomermaanden, weet de directeur. „Maar de gebouwen worden nu alvast bij ons op het terrein neergezet. In de zomervakantie zorgen we ervoor dat de uitbreiding op tijd klaar is voor het nieuwe schooljaar.”

In dat nieuwe schooljaar hoopt De Passie opnieuw met zestig leerlingen te groeien. Van den Dool verwacht dat de groei daarna langzaam stabiliseert.

Almelo e.o.