Volledig scherm

‘Wiezo tovert glimlacht op gezichten van iedere bezoeker van Wierden’

WIERDEN - “Het hele feest is al geslaagd”, vindt Wiezo-voorzitter Henk Kolkman. “Kijk om je heen. Daar wordt een Wierdenaar toch vrolijk van.” Op zaterdag, de derde dag van de Wierdense Zomerfeesten, is het evenement voor menig bezoeker al over de helft, maar voor de organisatie begon het al veel eerder.

“Maandagavond is het opbouwen begonnen. Er gaat gewoon heel veel tijd inzitten, maar dan heb je uiteindelijk ook wat.”

Wiezo-sfeer
De markt staat vol met kraampjes en op het plein klinkt de muziek van de Harmonie. Honderden, misschien wel duizenden mensen lopen door het centrum van Wierden om de Wiezo-sfeer te proeven. “Als je alleen al kijkt naar de Pasar Maluku. Het is ieder jaar een succes, ook dit jaar. Je merkt gewoon aan alles dat het gebied te klein is, maar dat heeft ook wel weer iets”, zegt Kolkman.

OG3NE
En zo gaat het al een paar dagen. Vrijdagavond trad meidengroep OG3NE op, volgens Kolkman één van de hoogtepunten van de Wiezo. “Toen we die dames boekten voor de vrijdagavond, hadden we niet verwacht dat er zoveel publiek op af zou komen. Er stonden ouderen met kleine kinderen op de schouders, maar er waren ook veel jongeren. Die combinatie van publiek is perfect. Dat maakte me wel even emotioneel en ik denk met mij de hele organisatie.”

Volledig scherm
Volledig scherm
© Bert Kamp
Volledig scherm
Volledig scherm

Almelo e.o.