Nijverdaller Willem Kulsdom wil dat er een einde komt aan het sluipverkeer op de Blokkendijk. Het verstoort, volgens hem, de vele vogelsoorten die in het gebied voedsel vinden en broeden.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijverdaller Willem Kulsdom wil dat er een einde komt aan het sluipverkeer op de Blokkendijk. Het verstoort, volgens hem, de vele vogelsoorten die in het gebied voedsel vinden en broeden. © Bert Kamp

Willem uit Nijverdal ontzet over verkeer: ‘Bescherm de vogels, sluit Wierdense Blokkendijk af’

WIERDEN/NIJVERDAL - ‘Sluit de Blokkendijk af voor al het gemotoriseerd verkeer’. De oproep is afkomstig van oud-docent Willem Kulsdom. Volgens de Nijverdaller loopt een groot deel van de weg dwars door recent aangelegde nieuwe natuur in de Zunasche Heide, waar al talrijke vogels voorkomen. En die zijn er nu aan het broeden.

 1. Terrassen in Twente (bijna) weer open: ‘Na de persconferentie begon bij ons direct de telefoon te rinkelen’
  PREMIUM

  Terrassen in Twente (bijna) weer open: ‘Na de persconfe­ren­tie begon bij ons direct de telefoon te rinkelen’

  REGGESTREEK - De horecaondernemers in de gemeenten Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten treffen de laatste voorbereidingen voor de heropening van hun terrassen. „We moesten er lang op wachten, maar zijn er klaar voor”, laten ze weten. En de klanten? Die kunnen bijna niet wachten om eindelijk weer eens een biertje, bitterbal of broodje te kunnen bestellen bij hun favoriete kroeg of lunchroom.
 1. Frontale botsing in Holten, bestuurster raakt gewond
  Play

  Frontale botsing in Holten, bestuur­ster raakt gewond

 2. Getty Kaspers: Leeftijdsdiscriminatie te gek voor woorden
  Play

  Getty Kaspers: Leeftijds­dis­cri­mi­na­tie te gek voor woorden

Reggestreek