Volledig scherm
© News United/Bert Kamp

Woningoverval in Wierden, bewoner raakt gewond

WIERDEN - Aan de Korianderhof in Wierden is maandagochtend een woningoverval gepleegd. De bewoner raakte bij die overval gewond en wordt voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

De overval vond plaats tussen 6.30 en 6.50 uur en is vermoedelijk gepleegd door drie personen. Deze zijn vooralsnog voortvluchtig.

Vluchtauto
De overvallers gingen er na de overval vandoor in een auto. Deze vluchtauto werd later brandend teruggevonden aan de Papaverstraat in Nijverdal.

Autohandelaar
Volgens buren is de bewoner van het huis waar de overval is gepleegd een autohandelaar. Volgens de Kamer van Koophandel is op het adres een onderneming gevestigd die handelt in personenauto's en lichte bedrijfswagens en deze ook repareert.

Buren erg geschrokken
Buren werden wakker van het hulpgeroep van de buurman en een auto die wegscheurde. Voor zover bekend was niemand getuige van de overval zelf. De buren zijn erg geschrokken door dat dit in hun directe omgeving gebeurde.

"Ik woon hier al 42 jaar en hier is nog nooit iets gebeurd", zegt een buurvrouw. Een buurman vult aan: "Dit is een van de meest veilige buurten in Wierden, dit moeten we eerst maar eens verwerken." De buurvrouw reageerde blij toen het politielint na twee uur werd verwijderd. "Nu kan ik weer met de fiets achter de woning komen..."

Almelo e.o.