Volledig scherm
Woningen van de SWWE. © Robin Hilberink

Woningstichtingen Wierden en Hellendoorn verder als Reggewoon

WIERDEN/NIJVERDAL - De fusie van de Woningstichting Hellendoorn en de Stichting Wonen Wierden Enter (SWWE) gaat definitief door. John Olde Olthof wordt directeur-bestuurder.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft groen licht gegeven voor de fusie van de twee lokale woningcorporaties. Naar verwachting gaan de twee woningstichtingen vanaf 1 april dit jaar officieel samen verder onder de nieuwe naam Reggewoon.

Bij de nieuwe fusiecorporatie hoort tevens een nieuwe directeur-bestuurder. Die taak neemt John Olde Olthof vanaf woensdag 1 maart voor zijn rekening. De 45-jarige Almeloër Olde Olthof vervulde de afgelopen jaren verschillende directie- en bestuursfuncties bij zorgorganisaties. Voor zijn aanstelling bij Reggewoon zat hij in de Raad van Bestuur van het Jeugdformaat in Den Haag. „We blijven ons richten op het verhuren van betaalbare en kwalitatief goede woningen, waarbij we nauw samenwerken met huurders, gemeenten en andere betrokken partijen", zegt Olde Olthof in een eerste reactie. „Tevens gaan we ons richten op het verder verduurzamen van onze woningen in de twee gemeenten."

  1. Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

    Robben vertrekt als ridder, Tigchelaar komt naar Wierden als opvolger

    WIERDEN - Het komt niet vaak op dezelfde dag voor dat de zittende burgemeester officieel afscheid neemt en zijn opvolger benoemd wordt door de Kroon. Maar het gebeurde gistermiddag in Wierden: daar werd na negen jaar Henk Robben feestelijk uitgezwaaid en vanuit Den Haag maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend dat Doret Tigchelaar uit het Gelderse Hattem vanaf 17 juni in zijn voetsporen treedt.

Reggestreek