Volledig scherm
Volleybal stock pzc © ANP

WVC Volley uit Wierden start met G-team

WIERDEN - WVC Volley uit Wierden start met een G-team. Doel is om jongeren met een verstandelijke beperking meer sportmogelijkheden te bieden. 

De vereniging start met het team vanuit maatschappelijke betrokkenheid. „We willen jongeren met een verstandelijke beperking die willen sporten meer keuzemogelijkheden bieden. Vaak kunnen zij hier in de buurt alleen bij de voetbalverenigingen terecht”, legt bestuurslid Peter Raben uit. 

Op een bijeenkomst die de club op 13 oktober organiseerde, kamen al vijf geïnteresseerden af.  „Daaruit blijkt dat er wel belangstelling voor is. We richten ons vooral op jongeren rond de zestien jaar oud met een verstandelijke beperking. Maar als ze dertien of achttien zijn is het ook goed. Het gaat om zowel jongens als meiden”, verklaart Raben. 

WVC wil ongeveer een half jaar aankijken of er genoeg aanmeldingen komen om een team op te zetten. Raben: „We hebben al diverse instellingen uit de buurt van Wierden benaderd. We zullen zien of er uiteindelijk genoeg belangstelling is. Zaterdag is de eerste training, daar doen vier mensen aan mee.”

De trainingen zijn elke zaterdagmorgen van 11 tot 12 uur in sportzaal het Noordbroek in Wierden. Geïnteresseerden kunnen zich melden door te mailen naar g-teamwvcvolley@hotmail.com.

Reggestreek