Volledig scherm
Van links naar rechts: Richard van den Hoeven (De Gusteau Hospitality Group in Hengelo), Rien Mol (Landgoed Het Rheins in Enter), Dennis Kaatman (Het Vliegende Paard in Zwolle) en Van den Hoevens compagnon Lars van Galen. © Nelleke Alleman-Dijkhuizen

Zakenmannen uit Enter en Hengelo in top 3 markantste horecaondernemers

ENTER/HENGELO - Rien Mol van Landgoed Het Rheins in Enter en het duo Lars van Galen en Richard van den Hoeven van De Gusteau Hospitality Group in Hengelo zijn in de top 3 geëindigd bij de verkiezing van meest markante horecaondernemer van Overijssel. Dat werd dinsdagavond bekend.

De Twentse ondernemers eindigden op een gedeelde tweede plek.

Geroemd

Mol wordt geroemd om zijn vooruitstrevendheid en gave om kansen te benutten. Hij begon in 2000 met een kinderboerderij en restaurant en bouwde zijn zaak daarna flink uit. Publiek kan daar van meegenieten, onder meer via vlogs. 

De Enterse ondernemer heeft verder nog plannen voor een zonnepark. Dat komt de energiebesparing in zijn bedrijf ten goede.

Michelinster 

Van Galen en Van den Hoeven namen in 2012 als twee jonge honden, zoals ze het zelf zeggen, Hotel ’t Lansink in Hengelo over. Een jaar later pakten zij al hun eerste Michelinster. 

In 2016 namen zij vervolgens het naastgelegen Frites Boutique over en in 2017 Grand Café Ledeboer in Almelo. Verder verzorgt het duo de catering op veel plekken in de omgeving. Eén van de meest bijzondere cateringlocaties: de rijdende stoomtrein van Haaksbergen naar Boekelo. 

Winnaar uit Zwolle

De inspanningen van de Twentse ondernemers waren niet genoeg voor de winst. Van de zestien te verdienen stemmen kreeg zowel het cateringduo als Mol er vier. Maar winnaar, met acht stemmen, werd Dennis Kaatman van studentencafé Het Vliegende Paard in Zwolle.

De verkiezing was georganiseerd door Koninklijke Horeca Nederland.

Reggestreek