Politie bij de zendmast in Wierden deze ochtend. De zender werd beschadigd en uit de lucht gehaald omdat werd gedacht dat het om een piraat ging. Dat bleek niet het geval, de zender is van het legale Twente FM.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie bij de zendmast in Wierden deze ochtend. De zender werd beschadigd en uit de lucht gehaald omdat werd gedacht dat het om een piraat ging. Dat bleek niet het geval, de zender is van het legale Twente FM. © Twente FM

Zendmast van Twente FM per ongeluk uit lucht gehaald: ‘Dachten dat het piraat was’

WIERDEN/DENEKAMP - Een zendmast van radiozender Twente FM aan de Nijverheidsstraat in Wierden is vrijdagochtend tot schrik van de omroep onder politiebegeleiding onklaar gemaakt. Volgens Twente FM is de zender per abuis aangezien voor een piratenmast. Als gevolg is de lokale radiozender in een deel van Twente niet of nauwelijks te ontvangen. „Een stommiteit.”

 1. Wierden stelt begrotingsbehandeling twee weken uit: Geen risico’s nemen door fysiek te vergaderen

  Wierden stelt begrotings­be­han­de­ling twee weken uit: Geen risico’s nemen door fysiek te vergaderen

  WIERDEN - De gemeenteraad van Wierden heeft maandagavond besloten om de vergadering over de begroting 2021 van dinsdag uit te stellen. Over twee weken wordt er dan digitaal vergaderd. Daartoe is besloten om niet de indruk te wekken dat politiek Wierden zich zou onttrekken aan de strengere maatregelen, die ervoor moeten zorgen dat het aantal coronabesmettingen in Nederland en in het bijzonder in Twente daalt.
 1. Martha is nog steeds boos: 'Gemeente Hof van Twente heeft mijn vertrouwen beschadigd'
  Play

  Martha is nog steeds boos: 'Gemeente Hof van Twente heeft mijn vertrouwen beschadigd'

 2. Baudet wil van geen wijken weten: ‘Er is een coup gaande'
  Play

  Baudet wil van geen wijken weten: ‘Er is een coup gaande'

Reggestreek