Volledig scherm
De gelukkigen op hun pony's in Ermelo. © De Eschruiters

Zes dames van De Eschuiters uit Wierden pakken Nederlands kampioenschap in Ermelo

WIERDEN/ERMELO - Een zestal dressuurrijders van De Eschruiters uit Wierden is afgelopen zaterdag tijdens de Hippiade in Ermelo Nederlands kampioen geworden in de klasse L. 

Onder leiding van coach Jolanda Wolters namen Maud van der Kolk, Florien Opdam, Marrel Blikman, Imke Tempelman, Anke Maassen van den Brink, Annemijn Wolters en Mette Vos deel aan de wedstrijden in Ermelo. 

Het is niet de eerste keer dat een Wierdense delegatie zo goed scoort op de dressuur in deze klasse. 41 jaar geleden in 1978 nam De Eschruiters de prijs ook mee naar huis. 

Volledig scherm
Het Nederlands kampioenschap is binnen voor de zes dressuurrijders van De Eschruiters. © De Eschruiters
  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Reggestreek