Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Zigzaggende scootmobielen door cursus in Wierden

WIERDEN - Veilig Verkeer Nederland geeft jaarlijks een gratis cursus voor scootmobielgebruikers in Wierden en Enter. De cursus heeft een theoretisch en een praktisch deel. Dinsdag oefenden de Wierdense ouderen.

Iets voor tweeën in de middag komen de twaalf ouderen aanrijden in hun scootmobiel. Nadat ze vorige week een theoriecursus kregen, is het vandaag tijd voor het praktische gedeelte op de parkeerplaats van Carintreggeland aan de Eikenlaan. Zigzaggen, schuine hellingen oprijden en over een soort wipwap heen, het staat allemaal op het programma dat wordt gefinancierd door de gemeente.

Angst wegnemen
Veilig Verkeer Nederland (VVN) geeft de cursussen om een stukje angst weg te nemen bij scootmobielgebruikers. „Sommigen durven in het begin de straat niet eens op”, weet Johan Gerritsen van VVN. „De meeste van die apparaten hebben drie wielen, dat is vooral even wennen. Zo hadden we vorig jaar een mevrouw uit Wierden die ontzettend bang was, maar inmiddels gaat ze overal heen.”

Monteur
Tijdens de oefening hebben de ouderen ook de mogelijkheid hun apparaat onder handen te laten nemen. Een monteur van leverancier Harting-Bank staat paraat om tips te geven, maar ook om kleine mankementjes te verhelpen.

Dorpsrit
Dinsdag 26 juli wordt de cursus afgesloten. De parkeerplaats wordt dan verlaten voor een dorpsrit. „Weer een nieuwe uitdaging”, weet VVN’er Gerritsen.

Almelo e.o.