Volledig scherm
Bjorn, Bert, Ilse en Rene imiteren Heike Schafer met 'Die Glocken von Rom'. © Lenneke Lingmont

Zingende nonnen winnen 'Plé-Bek bie Hek' in Wierden

WIERDEN - Lilian, Sonja, Jaqueline, Charlotte en Bianca zijn de winnaressen van 'Plé-Bek bie Hek' met ‘Waar zijn de mannen’ van Kim Lian van der Meij uit de musical Sisteract.

Ilse, die al vele jaren op Grand Ganaria woont en ieder jaar trouw de Plé–Bek bie Hek bezoekt met een stel vrienden, deed dit jaar ook weer mee, en haalde met het nummer I Want To Break Free van Queen de 2e plaats.

De orginaliteitsprijs ging dit jaar naar groep van 15 personen (allemaal buren) die De Deure van Willy Oosterhuis na deden. Telkens liet “Willy”, na een leuke aankondiging, weer een nieuwe artiest door de deur komen. Dit nummer duurde dan ook ruim 18 minuten.

De Jury had zelf ook een prijs bedacht, de “aanmoedigingsprijs”. Deze ging naar Harm Holtkamp, die ieder jaar weer trouw mee doet.

Het evenement bij café Hek, dat zaterdag de dertigste editie beleefde, blijft een hit. Er waren zestien acts, uiteenlopend van Queen tot The Kelly Family. Inez Hek van het cafe is tevreden. „Voor veel mensen is dit ook een avond om de vakantie mooi af te sluiten.” Net als voorgaande jaren is een goed doel gekoppeld aan de playbackshow, dit keer de Stichting Mantelzorg Wierden. „Mantelzorgers zijn vaak overbelast en daar wilden we graag iets voor doen.”

Almelo e.o.